Je wilt er altijd hip bijlopen en van de laatste trends op de hoogte zijn. Vooral als het jurkjes betreft. Hier vind je alle trends in de jurken mode voor dit jaar overzichtelijk op een rijtje.

Jurken mode lente/zomer 2018

 • Polka dot en ruit De jurk met de polka dot is back. Jurken met polka dots zijn helemaal in. Zowel grote als kleine polka dots kom je tegen in het modebeeld. Naast de polka dot zijn ook geruite jurken een hot item deze lente en zomer.
 • Schoudervulling Jurken met enorme schouderpartijen maken een comeback, met een knipoog naar de jaren ’80. Ook jurken met ruches en off-shoulder jurken zie je veel in het straatbeeld.
 • Bloemetjesjurk Favoriet voor de lente en zomer van 2018 blijven natuurlijk de bloemetjesjurken, ditmaal in midi lengte. Een bloemetjesjurk mag zeker niet ontbreken in je kledingkast.

Qua kleur zijn het de pastelkleuren die er in de lente en zomer van 2018 uitspringen. Zachtroze, lichtblauw en zachtgeel zijn de favoriete kleuren van deze seizoenen.

Trends herfst/winter 2018

 • Tijgerprints Jurken met dierenprints worden helemaal hip in de herfst en winter van 2018. Je ziet allerlei soorten tijgerprints in verschillende kleuren.
 • Leren jurk Leren jurken worden hot in het najaar en de winter. Zowel bruin als zwart leer werd veel gezien op de catwalk, maar ook leren jurken in andere kleuren kwamen voorbij, zoals blauw en groen.
 • Zilver metallic jurk De zilver metallic jurk was een opzienbarende verschijning op de grote modeshows. Zowel lange als korte zilver metallic jurken werden gespot op de modeshows. Met deze jurk trek je zeker de aandacht.

  Model in jurk zilveren kleur

 • Geplooide jurk De lange geplooide jurk maakt een rentree. Hoe wijder, hoe beter en in allerlei kleuren te verkrijgen.
 • Retro zijden shawl jurk Een andere opzienbarende trend is de retro zijden shawl jurk. Eigenlijk is het een grote shawl die verknipt is tot jurk, hij zit lekker los, heeft hippe en contrasterende kleuren en danst als het ware om je lichaam heen. Terug naar het hippie tijdperk.
 • Asymmetrische jurk Ook de asymmetrische jurk is in opkomst voor het komende najaar- en winterseizoen. Hierbij is er vaak een opvallend kleurcontrast, waarbij gebruik gemaakt wordt van grafische patronen.

Wat de modekleuren betreft, zien we in de herfst en winter van 2018 veel kleding in het rood en blauw in verschillende kleurtinten, en ook paars, lila en roze is veel vertegenwoordigd. Grijs en wit wordt hierbij veel als basiskleur ingezet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *