Je wilt graag een verpletterende indruk maken met je leuke nieuwe jurkje. Maar bij welke gelegenheid kan je een rode of een zwarte jurk aan en wat betekenen deze kleuren? We helpen je graag een beetje op weg!

Zwart en wit

Een zwarte jurk is onder andere geschikt voor een sollicitatiegesprek, vooral als het een vrij formeel bedrijf betreft, zorg er dan wel voor dat je jurk niet te kort is. Ook kun je een zwarte jurk naar een begrafenis dragen. Ook hier dien je ervoor te zorgen dat je jurk niet te kort is of te veel opvalt. En natuurlijk kan een zwarte cocktailjurk ook goed naar een feestje, hier is de lengte van de jurk minder belangrijk. Wit is een ingetogen kleur. Als je niet de aandacht wilt trekken, ga dan voor wit. Doe deze kleur echter niet aan naar een bruiloft, aangezien de kans nogal groot is dat de bruid ook een witte jurk draagt.

Rood en roze

Rood is een kleur die opvalt en aanwezig is. De ideale kleur voor een date. Rode jurkjes trekken de aandacht en geven de draagster een sensuele uitstraling. Wil je slim overkomen, doe dan geen roze jurk aan. Deze kleur wordt geassocieerd met domheid. Vrouwen die intelligent willen overkomen, gaan voor een zwarte, blauwe of groene jurk.

Blauw en groen

De kleur blauw heeft een betrouwbare en zakelijke uitstraling, en kun je dragen naar een sollicitatiegesprek of gewoon naar je werk. Wil je conflicten vermijden, kies dan voor een lichtblauwe jurk. Deze kleur straalt rust uit en sust hoogopgelopen emoties. Groen is net als blauw een kalmerende kleur, een groene jurk creƫert een rustig voorkomen.

Grijs

Grijs is een prima basiskleur, maar draag het wel met accenten, omdat het anders vrij saai en kleurloos wordt en mensen deze kleur kunnen gaan associƫren met jouw karakter.

Oranje en geel

Natuurlijk kun je een oranje jurk dragen op Koningsdag, maar ook buiten deze feestdag is een oranje jurk een aanrader voor vrouwen die extravert en open willen overkomen. Geel is ook een opvallende kleur. Een gele jurk geeft je een lichte en luchtige uitstraling. Geel stimuleert de creativiteit en gaat neerslachtigheid tegen.

Paars

Paars is een geheimzinnige kleur. Met een paarse jurk straal je mysterie en sensualiteit uit, prima voor een spannende date.

Bruin

Qua kleur voor een jurk niet echt aan te bevelen, of het moet een jurk zijn met meerdere kleuren erbij in verwerkt. Bruin op zichzelf staat voor degelijkheid en heeft vaak een saaie uitstraling.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *