Zomerjurkjes zijn een must have voor als het weer warmer wordt. We kijken massaal weer uit naar de dag dat we voor het eerst na een lange koude winter weer een leuk en fleurig zomerjurkje aan kunnen doen. Dan is het natuurlijk prettig als dit een jurkje is waar we helemaal dol op zijn. Want het valt nog best tegen om een jurkje te vinden dat echt ideaal is voor jou en je lichaam op de juiste manier accentueert.

Trends in zomerjurkjes

Allereerst is het handig om te weten wat de trends zijn in 2018 voor zomerjurkjes. De maxi jurk is nog steeds erg trendy en dit is nu zo’n zomerjurk die iedereen staat. Ze kleden altijd mooi af en zijn nooit te bloot. Zo maak je indruk deze zomer!

Zomerjurkjes met een streeppatroon zal je ook veel zien deze zomer. Door een gestreepte zomerjurk te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je net wat dunner óf dikker lijkt. Voor een wat dunnere look, kies je voor lengtestrepen, hierdoor lijk je langer en dunner. Wil je juist wat dikker of breder lijken, dan kies je voor dwarsstrepen. Je boezem lijkt hierdoor voller en je heupen breder.

Ook met grafische patronen kun je leuk spelen. Bedenk goed wat je plus- en minpunten zijn en zoek hier je ideale zomerjurkje bij. Wees ook niet bang om wat extra geld te betalen voor een jurkje. Als je er namelijk eentje koopt die precies bij je past en die lekker zit, zal je hem ook vaker aan willen doen. En vaak zijn de duurdere zomerjurkjes ook van een betere kwaliteit, waardoor ze ook langer meegaan.

Tips voor het vinden van je ideale zomerjurkje

  • Zoek en koop een model zomerjurkje dat bij je lichaam past en je sterke punten accentueert. Op het internet zijn genoeg styling tips en adviezen te vinden voor het bepalen van het juiste model jurk voor jouw lichaamsbouw.
  • Neem de tijd voor het zoeken naar je ideale zomerjurk. Je kunt beter één perfecte jurk kopen die wat duurder is, dan een aantal jurkjes waar je niet helemaal enthousiast over bent. Uiteindelijk zal je investering zich dubbel en dwars terugbetalen, want een jurkje dat heerlijk zit en echt bij je past, zal je nu eenmaal vaker dragen dan een jurk waar je je minder prettig in voelt.
  • Je kunt je gekochte zomerjurkje op allerlei manieren restylen, door deze bijvoorbeeld te dragen met pumps voor een wat nettere look of juist met sneakers om het lekker casual te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *